Γευόμαστε Κρητικά!
Κρητική Διατροφή Και Κρητικό Πορτοκάλι
Η περιοχή των Χανίων εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη γεωργικών καλλιεργειών. Σε αυτό το περιβάλλον κυριαρχεί εδώ και χρόνια η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και πιο συγκεκριμένα των πορτοκαλιών.
Οι συνθήκες του κλίματος όπως επίσης και του εδάφους της περιοχής των Χανίων καθιστούν αυτό το τόπο ιδανικό για την δημιουργία καρπών με υψηλή ποιότητα που τα χαρακτηρίζει το εξαιρετικό χρώμα, η μοναδικά γλυκιά γεύση, ο πλούσιος χυμός και το υπέροχο άρωμα τους.
Ακόμα και σήμερα οι κρητικοί εξακολουθούν να αξιοποιούν τη φύση και τα προϊόντα της τα οποία αποτελούν τη βάση της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας για να διασφαλίζουν υγεία και μακροζωία. Οι καλλιέργειες των πορτοκαλιών τους είναι παραδοσιακές αφού τα δέντρα είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το περιβάλλον του νησιού και έτσι παράγονται προϊόντα πολύ γευστικά και ποιοτικά.